Amit az utólagos hangszigetelésről tudni érdemes…

Home / Egyéb / Amit az utólagos hangszigetelésről tudni érdemes…

Hogyan lehetséges az, hogy bár új építésű társasházba költöztünk, mégis nagy az áthallás a falakon? A válasz egyszerű és meglepő: ha megfelelő zajvédelmi, akusztikai ismeretek nélkül vásárolnak, terveznek, engedélyeznek, építenek, vagy újítanak fel lakásokat, gyakoriak a zajpanaszok még akkor is, ha a szomszéd a lakását rendeltetésszerűen használja.

Tapasztalataink azt mutatják, hogy a tervezés, engedélyezés és kivitelezés területén sok zajvédelmi mulasztás történik. Mit tehetünk ilyenkor? Egy műszeres zajvizsgálat után értékeljük a lakást elválasztó fal, vagy födém hangszigetelését, majd az értéktől függően hangszigetelési megoldást javaslunk.

Az utólagos zajszigetelés csökkenti a zajt, de nem ad teljes értékű megoldást. A hangszigetelés kivitelezésére vonatkozóan szigorúan betartandó követelmények vannak, amelyeket akusztikai szakértői véleményben adunk meg.

utólagos hangszigetelés

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>